Op zoek naar een goedkope boekhouder?

Ontvang gratis offerte van de beste boekhouder.

Gratis - Vrijblijvend

Vind een goedkope boekhouder van de beste kwaliteit!

Een goedkope boekhouder verdient zichzelf weer terug! Door je boekhouding uit te besteden weet je zeker dat alles klopt, en kom je niet in de problemen met de belastingdienst. Bovendien zijn boekhouders op de hoogte van alle belangrijke belastingvoordelen waar jij recht op hebt, zodat je niet te veel belasting betaalt! Benieuwd wat een boekhouder voor jou kan betekenen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze website vind je praktische informatie over het inschakelen van boekhouders. We geven je praktische prijsinformatie, handige bespaartips en we vertellen je waar je op moet letten bij het kiezen van het beste boekhoudkantoor.

Vind een kwalitatieve en betaalbare boekhouder

Op zoek naar een betaalbare boekhouder die je toch de beste kwaliteit levert? Met behulp van onze gratis offerteservice kom je snel in contact met een boekhouder in jouw regio.

Dit zijn de grootste voordelen van onze service:

 • Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van een boekhouder.
 • Zo vind je gemakkelijk de boekhouder met de beste tarieven.
 • De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend!

goedkope boekhouder

Wat kost een goedkope boekhouder?

Een goedkope boekhouder kost gemiddeld €500,- per jaar. Voor dit bedrag heb je de hulp van een ervaren boekhouder, die maandelijks kort met je meekijkt naar de administratie en aangiftes. Wil je de volledige boekhouding uitbesteden dan lopen de kosten uiteraard hoger op.

Een goedkope boekhouder voor zzp of een eenmanszaak, kost gemiddeld €800,- per jaar. Hierin zit het registreren van een beperkt aantal facturen inbegrepen, 4 btw-aangiftes en de aangifte in de personenbelasting. Laat je ook een jaarrekening opstellen dan kost dit eenmalig gemiddeld €200,-.

Hoe ingewikkelder de financiële administratie is, des te hoger de kosten. Een goedkope boekhouder voor een eenmanszaak is daarom een stuk voordeliger dan voor een vennootschap. Als vennootschap betaal je gemiddeld €3.000,- per jaar. Voor dit bedrag besteed je de hele boekhouding uit. Lees hier meer informatie over de kosten boekhouder voor een bvba.

Op de pagina kosten boekhouder vind je een compleet overzicht van alle prijzen.

Kosten boekhouder 2023

Boekhouder kosten Gemiddelde prijs* Toelichting
Boekhouder per jaar €500,- per jaar Boekhouder maandelijks kort laten “meekijken”.
Boekhouder eenmanszaak €800,- per jaar Beperkt aantal facturen registeren (max 150), 4 btw-aangiftes, aangifte in de personenbelasting.
Boekhouder voor vennootschap €3.000,- per jaar Boekhouding en fiscaal dossier.
Jaarrekening €200,- eenmalig Het opstellen of controleren van een jaarrekening.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die verschillen per situatie. Exacte kosten weten? Ontvang gratis offerte.

Besparen op de kosten van je boekhouding?

Vind een betaalbare boekhouder door een gratis en vrijblijvend offerte te ontvangen.

Besparen op de boekhouding: handige tips!

Door een goedkope boekhouder in te schakelen, weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor de boekhouding. Maar er zijn nog meer manieren om de prijzen van boekhouders laag te houden! Door zelf mee te helpen bijvoorbeeld, of door ervoor te kiezen om je boekhouding slechts gedeeltelijk uit te besteden.

Hieronder geven we je vijf praktische tips waarmee je bespaart op de kosten. Zo ben je verzekerd van een eerlijke prijs. Wil je weten wat het kost om een boekhouder in te schakelen? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Tip 1: boekhouder of accountant inschakelen?

Vraag jezelf eerst af of je een accountant of een boekhouder moet inschakelen. Beide kunnen je helpen met de administratie, maar er zit toch verschil tussen. Bij de meeste eenmanszaken en kleine bedrijven is de hulp van een boekhouder voldoende. Boekhouders zijn goedkoper en daarmee bespaar je op de kosten.

Een accountant heeft vaker een controlerende functie. Deze controleert alle boekhoudingen en administraties. Bovendien moeten zij jaarrekeningen controleren, zodat deze helemaal kloppen. Mede hierdoor liggen de kosten van een accountant hoger dan van een boekhouder. Heb je een complex fiscaal vraagstuk, dan is het wel slim om te kiezen voor een accountant.

Tip 2: laat je boekhouding controleren

Door je boekhouding niet volledig uit te besteden, maar te laten controleren door een boekhouder, bespaar je veel geld.

Jij houdt zelf je administratie bij, verzend en betaalt facturen en zorgt dat alles zoveel mogelijk op orde is. De boekhouder kan meekijken en controleren of dit correct gebeurt. Eventueel zal de boekhouder bijsturen als deze merkt dat er ergens steken laten vallen worden.

Het voordeel van deze methode is dat je zelf enorm betrokken bent bij de boekhouding en een duidelijk beeld hebt van de financiële situatie van je bedrijf. Bovendien wordt alles wel gecontroleerd en weet je zeker dat je boekhouding op orde is. Zo voorkom je problemen met de belastingdienst.

Tip 3: houd je administratie op orde

Als jij zelf je administratie goed op orde houdt dan is de rest van je boekhouding een stuk gemakkelijker uit te voeren. Het doen van de aangiftes gaat bijvoorbeeld veel sneller, omdat jij en je boekhouder niet hoeven te zoeken naar alle nodige papieren.

Wil je besparen op de arbeidskosten, dan is het een goed idee om zelf je administratie goed op orde te houden. Je doet dit door alle facturen op één plek te bewaren. Krijg je zelf facturen of bonnetjes? Houd deze netjes bij en raak ze niet kwijt! Dit kan eventueel ook digitaal of met behulp van een app. Zo heb je alle benodigde gegevens voor je aangiftes op één plek.

werkzaamheden goedkope boekhouder

Tip 4: online boekhouden

Sommige boekhouders werken met een online boekhoudprogramma. Deze automatiseert een groot deel van je boekhouding. Zoals het opmaken van facturen: je vult de benodigde gegevens in en het online-boekhoudprogramma zorgt voor de rest. Dit maakt je boekhouding een stuk sneller en eenvoudiger!

Hoe bespaart dit op de kosten?

Allereerst zorgt het ervoor dat je administratie beter op orde is, waardoor het doen van aangiftes sneller én goedkoper is. Daarnaast kun je een groter deel van je administratie zelf uitvoeren waardoor je de boekhouder voor minder klussen nodig hebt. Zo heb je toch de controle van een expert en bespaar je op de arbeidskosten!

Tip 5: kies een boekhouder in je eigen regio

We raden je altijd aan om te kiezen voor een boekhouder in je eigen regio: dit is in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een boekhouder die verder weg werkt.

Waarom?

Als jij naar je boekhouder moet om te overleggen, dan is het fijn als je minder ver hoeft te rijden. Je bespaart op de benzinekosten én houdt meer tijd over omdat je niet veel reistijd kwijt bent. Hetzelfde geldt als de boekhouder naar jou komt voor overleg. De meeste boekhouders brengen voorrijkosten in rekening, die afhankelijk zijn van de afstand tussen jouw bedrijf en het boekhoudkantoor. Door deze afstand zo klein mogelijk te houden, bespaar je op de kosten.

goedkope boekhouders

Goedkope boekhouder inschakelen: waarop letten?

Wil jij binnenkort ook een goedkoop boekhoudkantoor inhuren voor jouw boekhouding? Wij begrijpen dat je het liefst een betrouwbare en ervaren boekhouder inschakelt zonder te veel te betalen. Hieronder geven we je daarom een aantal aandachtspunten, om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste boekhouder.

 • Gedeeltelijke of gehele boekhouding uit besteden? Een gedeeltelijke boekhouding uitbesteden heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper is, dat je toch een stukje controle hebt van een expert en dat je zelf meer betrokken bent bij de financiële status van je onderneming. Je gehele boekhouding zorgt er juist voor dat je meer tijd overhoudt voor andere werkzaamheden en zo je omzet kan verhogen. Bovendien weet je zeker dat alles helemaal klopt en hoef jij je niet in te lezen in ingewikkelde materie.
 • Groot of klein boekhoudkantoor? Welke keuze best bij jou past, hangt af van je voorkeuren. Een klein kantoor heeft een persoonlijke aanpak terwijl een groot bedrijf vaak snel en efficiënt op je vragen reageert. Meestal is een groot kantoor iets duurder en een klein kantoor iets goedkoper.
 • Welk type boekhouder zoek je? Elke boekhouder heeft een eigen werkwijze. Sommige boekhouders helpen met je administratie en geven hun ongezouten mening over je financiële administratie en werkzaamheden. Dit alles uiteraard met het doel om jou te helpen. Dat terwijl andere boekhouders gewoon het werk doen waarvoor ze ingehuurd zijn en zich verder niet bemoeien met jouw bedrijfsvoering.
 • Is er een persoonlijke klik? Je boekhouder gaat werken met vertrouwelijke gegevens van jouw onderneming. Het is dus belangrijk dat je een goede klikt hebt en erop vertrouwt dat de boekhouder alles goed doet. Is er geen persoonlijke klik, dan raden we aan verder te zoeken naar een andere boekhouder. Benieuwd hoe je een boekhouder vind die bij jou past? Lees hier meer over boekhouder zoeken.
 • Tariefstructuur. Een boekhouder hanteert vaak een prijs per uur. Hoe complexer je zaak, des te langer de vakman bezig is en hoe hoger de kosten oplopen. Deze tariefstructuur is fijn voor kleine klussen, zoals het uitbesteden van je aangifte. Maar als je de volledige boekhouding uitbesteedt, is het voordeliger om een boekhouder met een vaste prijs in te schakelen. Zo weet jij én de boekhouder precies waar je aan toe bent.

Boekhouder inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en vind een boekhouder bij jou in de buurt!

Goedkope boekhouder gezocht?

Ontvang gratis offerte en wordt snel geholpen.

Gratis offerte ontvangen

Wat doet een goedkope boekhouder?

De boekhouding van een onderneming bestaat uit veel verschillende onderdelen. Als je een boekhouder inschakelt, dan verzorgt hij de gehele of een gedeelte van deze financiële administratie. Dit maakt jouw werk een stuk gemakkelijker: omdat je minder tijd kwijt bent aan de ingewikkelde boekhouding houd je meer tijd over voor andere werkzaamheden.

Zo vergroot jij je omzet!

Hieronder lees je over de belangrijkste taken van een goedkope boekhouder.

 • 1. De administratie bijhouden. Een goedkope boekhouder houdt al jouw financiële transacties bij. Hij controleert ze op nauwkeurigheid en boekt ze in. Dit bestaat onder meer uit de inkomende en uitgaande facturen, bonnetjes en andere zakelijke banktransacties. Door de administratie goed bij te (laten) houden, is het doen van aangifte een fluitje van een cent! Als jij het type bent die bonnetjes kwijtraakt of overal en nergens bewaart tot het moment dat je ze nodig hebt, dan is het uitbesteden van je administratie enorm waardevol, omdat dit je heel veel tijd bespaart. Ook kun je een boekhouder inzetten voor de salarisadministratie. Ontdek hier wat de kosten van loonadministratie zijn.
 • 2. Opstellen van de facturen. Aan de facturen worden verschillende eisen gesteld. Je btw-nummer moet hierop staan, een factuurnummer, het bedrag exclusief btw en het btw-bedrag. Veel ondernemers maken zelf hun facturen op, maar je kunt dit ook uitbesteden aan je boekhouder. Kies eventueel een boekhouder met een online facturatieprogramma, zodat je zelf gemakkelijk je facturen kunt opstellen door de benodigde gegevens in te vullen.
 • 3. BTW-aangifte opstellen. Ondernemers moeten elk kwartaal, elke maand of elk jaar btw-aangifte doen. De meeste ondernemers doen dit elk kwartaal. Je geeft aan hoeveel btw je hebt ontvangen en hoeveel je hebt betaald. Als ondernemer mag je de betaalde btw aftrekken van de ontvangen btw, en zo houd je het bedrag over dat je nog moet afdragen aan de belastingdienst. Als je administratie op orde is kost dit niet heel veel tijd, maar moet je bij je aangifte nog op zoek naar alle facturen en bonnetjes dan is dit een lange en frustrerende klus. Je kunt het ook uitbesteden zodat je hier geen tijd aan kwijt bent.
 • 4. Aangifte personenbelasting. Als ondernemer wordt je personenbelasting iets ingewikkelder. Je wilt voorkomen dat dit verkeerd gaat, omdat je dan in de problemen kunt komen met de belastingdienst. Je kan de aangifte personenbelasting in z’n geheel uitbesteden aan een expert of juist gedeeltelijk. Lees hier meer over de prijs van de belastingaangifte.
 • 5. Opstellen van de jaarrekening. Veel bedrijven maken jaarlijks een jaarrekening. Dit is een samenvatting van alle financiële transacties van het afgelopen jaar, waarmee je een nauwkeurig beeld hebt van alle winst (of verlies) van het afgelopen kalenderjaar. De jaarrekening bestaat uit een balans en een winst- en verliesrekening. Ben je verplicht op een jaarrekening te deponeren, dan moet er hier ook een toelichting aan geven. Hier lees je meer over de kosten van een jaarrekening opstellen.
 • 6. Advies. Wil jij graag een persoonlijk advies met betrekking tot je financiële bedrijfsvoering? Ook daar kun je een boekhouder voor inhuren. Boekhouders weten wat het meest gunstige moment is om te investeren, voor welke aftrekposten jij in aanmerking komt en wat de regels zijn met betrekking tot alle belastingen, ook in het buitenland!

Is een goedkope boekhouder slechter dan een dure boekhouder?

Zeker niet! Het kan zijn dat een goedkope boekhouder een bedrijf vanuit huis heeft, en dus geen kantoorpand hoeft te faciliteren. Misschien is het een beginnende boekhouder die nog niet zo lang werkzaam is. Zelfs in dat geval hoeft de prijs niet te betekenen dat je slechtere kwaliteit krijgt. Meestal zijn beginnende boekhouders juist heel secuur, omdat ze geen fouten willen maken.

Waarom de boekhouding uitbesteden?

Het inschakelen van een goedkope boekhouder heeft zeker voordelen voor jouw onderneming! Je bespaart tijd, weet zeker dat de administratie op orde is en krijgt bovendien persoonlijk advies! Twijfel je nog of je een boekhouder nodig hebt? Hieronder zetten we de grootste voordelen voor jou op een rij.

 • 1. Je bespaart veel waardevolle tijd. Deze kun je steken in je eigen werkzaamheden, en daarmee is het mogelijk om zelfs je omzet te vergroten!
 • 2. Je weet zeker dat de financiële administratie helemaal op orde is en aan alle eisen voldoet. Dit bespaart je problemen met de belastingdienst en voorkomt hoge boetes.
 • 3. Een boekhouder geeft je een persoonlijk advies met betrekking tot je boekhouding of zelfs je bedrijfsvoering. Zo kun jij je bedrijf blijven verbeteren.
 • 4. Een goede boekhouder verdient zichzelf terug. Een expert weet precies van welke aftrekposten je gebruik kunt maken en welk belastingvoordeel voor jou beschikbaar is. Zo bespaar je onnodig veel kosten en verdien je de boekhouder weer terug!

goedkope boekhouder inschakelen

Besparen op een boekhouder? Ontvang gratis offerte!

Wil jij een boekhouder inschakelen? Daar krijg je geen spijt van. Een boekhouder zorgt ervoor dat je administratie helemaal op orde is. Je bespaart tijd, die je in je eigen werkzaamheden kunt steken, en komt bovendien niet in de problemen met de belastingen. Een goede boekhouder verdient zichzelf op deze manier weer terug! Op zoek naar een expert in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk een prijsopgave van een boekhouder in jouw regio. De aanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen: zo zit je nergens aan vast!

Gratis offerte ontvangen