Boekhouder voor belastingaangifte nodig?

Ontvang gratis offerte en vind snel de beste boekhouder.

Gratis - Vrijblijvend

Boekhouder voor belastingaangifte: prijs en andere informatie

Een boekhouder inschakelen voor je belastingaangifte heeft grote voordelen. Je verdient de prijs hiervan weer terug, omdat de boekhouder weet van welke aftrekposten jij gebruik mag maken: zo betaal je nooit te veel belastingen. Op zoek naar een boekhouder?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina gaan we in op de belastingaangifte en de kosten hiervoor. We vertellen je wat de boekhouder allemaal voor je doet en waarom het zo belangrijk is om de belastingaangifte uit te besteden aan een expert. Tot slot geven we je nog praktische bespaartips, zodat je nooit te veel betaalt!


Boekhouder belastingaangifte: de prijs

Wat is de prijs van de belastingaangifte als je dit uitbesteedt aan een boekhouder? Bij een particulier beginnen de prijzen al vanaf €75,-. Voor een ondernemer beginnen de prijzen vanaf €250,-!

Het is goed om te onthouden dat de prijzen stijgen, naarmate de situatie complexer is. Studenten die aangifte doen betalen over het algemeen minder omdat hun financiële situatie redelijk simpel is. Ben je het afgelopen jaar gescheiden, heb je een huis gekocht of een eigen onderneming begonnen, dan vereist de aangifte veel meer werk. De kosten voor de belastingaangifte lopen dan op!

Wat kost een boekhouder voor belastingaangifte in 2023?

Onderdeel van boekhouding Vanaf-prijzen, exclusief btw*
Belastingaangifte particulier Gratis offerte aanvragen
Belastingaangifte (ZZP/ondernemer) Vanaf €250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per boekhoudkantoor verschillen. Exacte prijs weten? Ontvang dan snel een gratis offerte!

Lees op deze pagina meer informatie over de prijzen van een boekhouder voor eenmanszaak.
Hier vind je meer informatie over de kosten van een boekhouder voor bv.


Boekhouder inschakelen voor je belastingaangifte?

Ontvang een gratis offerte en wordt snel geholpen.
Gratis offerte ontvangen


Welke diensten levert de boekhouder precies?

Een boekhouder doet niet alleen de belastingaangifte voor zzp’ers, maar ook voor particulieren. Hieronder leggen we uit wat een boekhouder voor jouw belastingaangifte kan betekenen. Ben je nog op zoek naar een kwalitatief boekhoudkantoor? Twijfel dan niet om snel een gratis offerte aan te vragen!

Belastingaangifte voor particulieren

De belastingaangifte voor particulieren, ook wel personenbelasting, is vaak eenvoudiger dan voor bedrijven en ondernemers. Een boekhouder voor particulieren vult de belastingen in op één van de twee manieren: online of op papier. Online kan je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web) indienen. Je kan dit samen doen met een boekhouder, waarbij hij je stap voor stap uitlegt wat het inhoudt: zo doe jij volgend jaar je belastingaangifte zelf! Wil je dit liever niet, dan kun je natuurlijk ook de gehele aangifte uitbesteden aan een boekhouder.

Belastingaangifte voor bedrijven

Voor bedrijven is de aangifte iets complexer. Ook dit kan zowel online als op papier. Veel ondernemers besteden de belastingaangifte in z’n geheel uit aan de boekhouder. Het enige wat jij als ondernemer dan nog hoeft te doen, is het aanleveren van alle benodigde gegevens. Doe je dit zo netjes en geordend mogelijk, dan bespaar je de boekhouder waardevolle tijd! Zo ben je zo goedkoop mogelijk uit.

Wanneer moet je belastingaangifte doen?

Wanneer je de belastingbrief zelf invult, moet deze op papier voor 30 juni binnen zijn. Doe je online de aangifte, dan moet dit voor 20 juli. Laat je dit doen door een accountant, dan heeft deze tot uiterlijk 8 november de tijd. Meer weten over de aangifte en wanneer deze binnen moet zijn? Lees dan verder op belgium.be.

belastingaangifte boekhouder

Waarom zou ik mijn belastingaangifte laten invullen door een boekhouder?

Er zijn verschillende redenen waarom een boekhouder voor je belastingaangifte een goed idee is. Je bespaart zelf waardevolle tijd en weet bovendien zeker dat alles klopt: zo voorkom je problemen met de belastingdienst.

Maar er is nog meer!

Omdat een boekhouder weet van welke aftrekposten jij gebruik mag maken, weet je zeker dat je niet onnodig veel belasting betaalt. Zo houd je aan het einde meer geld over!

De grootste voordelen op een rij:

  • Je weet zeker dat je niet te veel of te weinig belasting betaalt en voorkomt problemen.
  • Het bespaart jou veel tijd omdat je niet lang met je aangifte bezig hoeft te zijn.
  • Een expert weet van welke aftrekposten jij gebruik mag maken.
  • Je houdt meer tijd over voor je eigen werkzaamheden.

Is een boekhouder voor belastingaangifte zijn geld waard?

Een goede boekhouder verdient zijn prijs weer terug in de belastingaangifte! De kosten zijn het dus zeker waard om je belastingaangifte te laten doen. Je wint deze kosten terug in tijd, energie en frustraties en natuurlijk ook in belasting. Want de boekhouder weet precies welke aftrekposten en fiscale regelingen er zijn die jou geld op kunnen leveren!

Hoe vind ik een goede boekhouder voor mijn belastingaangifte?

Wil je hulp met het invullen van je belastingaangifte, dan is het logisch dat je het liefst een betrouwbare en ervaren boekhouder inschakelt. Maar hoe kies je nu de beste boekhouder bij jou in de buurt? Hieronder geven we je een paar tips en aandachtspunten, zodat je zeker weet dat jij een betrouwbare vakman inschakelt. Hulp nodig? Vraag dan een gratis offerte aan!

Luister naar de mening van anderen

Het is altijd verstandig om te vragen naar ervaringen van buren, kennissen of collega ondernemers. Misschien hebben zij goede of juist hele slechte ervaringen met een bepaalde boekhouder. Heb je in je omgeving niemand die je om advies kan vragen, kijk dan online naar recensies. Het is vooral handig om te kijken naar verhalen waarbij er iets niet goed ging en hoe de boekhouder dit probleem heeft opgelost.

Ga op kennismakingsgesprek

We raden altijd aan om een kennismakingsgesprek aan te vragen. Hierin leer je de boekhouder kennen en kun je kijken of er een goede klik is. Stel vragen en wees kritisch: kijk hoe de boekhouder je vragen beantwoord. Is dit duidelijk en voor jou te begrijpen? Of snap je eigenlijk niks van wat deze persoon zegt en draait hij of zij heel erg om het punt heen?

Is er geen goede klik dan raden we aan op zoek te gaan naar een andere boekhouder.

Aangesloten bij erkende beroepsvereniging?

Als een boekhouder is aangesloten bij een beroepsvereniging dan weet je zeker dat je te maken hebt met iemand die goed is opgeleid, zich regelmatig laat bijscholen en zo goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en regelgeving. Een belangrijke beroepsvereniging is het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF).

Besparen op de kosten voor een boekhouder voor je belastingaangifte?

Vind snel een boekhoudkantoor bij jou in de buurt!

Bespaartips: zo wordt de boekhouder belastingaangifte prijs lager

Je kan een boekhouder voor je belastingaangifte inschakelen zonder een te hoge prijs te betalen! Op deze pagina lees je meer over een goedkope boekhouder.

Hieronder geven we je een paar handige tips om te besparen op de kosten. Zie jij het niet zitten om zelf je belastingaangifte in te vullen? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Lever je documenten netjes en geordend in

De boekhouder gebruikt jouw persoonlijke of bedrijfsadministratie om de aangifte in te vullen. Wanneer je deze informatie netjes en geordend inlevert, is hij of zij minder tijd kwijt aan je belastingaangifte. Zeker als de belastingadviseur een uurprijs in rekening brengt is dit een goede manier om op de kosten van een boekhouder te besparen!

Locatie

Wanneer je een boekhouder inschakelt en hier persoonlijk mee afspreekt om je belastingaangifte in te vullen, dan is het altijd slim om te kiezen voor een kantoor vlakbij. Je bespaart jezelf waardevolle tijd omdat je niet lang in de auto hoeft te zitten en je weet zeker dat je geen hoge reiskosten hoeft te maken.

boekhouder inschakelen belastingaangifte

Boekhouder nodig? Gratis offerte ontvangen!

Heb jij een boekhouder nodig voor je belastingaangifte? Als je de belastingaangifte doet via een boekhouder weet je zeker dat deze op tijd is en helemaal klopt. Zo weet je zeker dat je niet te weinig maar ook zeker niet te veel belasting betaalt. Een goede boekhouder verdient zichzelf bij de belastingaangifte dus weer terug! Wat kost een boekhouder voor de belastingaangifte?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Geef aan welke werkzaamheden je wilt uitbesteden aan een boekhouder en je komt zo snel mogelijk in contact met de beste boekhouder in jouw regio. Je aanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast!

Gratis offerte ontvangen