Boekhouder voor particulieren nodig?

Ontvang gratis offerte en vind snel een boekhouder!

Gratis - Vrijblijvend
de

Boekhouder voor particulieren

Ook particulieren hebben soms een boekhouder nodig. Voor hulp bij de aangiftes bijvoorbeeld maar ook als je een advies nodig hebt met betrekking tot een persoonlijk budget of bij het betalen van successierechten! Op zoek naar een boekhouder die particulieren helpt?

Start gratis offerteaanvraag!

Benieuwd of jij een boekhouder nodig hebt? Op deze pagina leggen we uit wanneer een boekhouder van pas komt voor particulieren. Je leest wat de experts voor je kunnen betekenen en je krijgt een handige prijsindicatie!


boekhouder voor particulieren

Wat doet een boekhouder voor particulieren?

Waarom zou je als particulier eigenlijk een boekhouder inschakelen? Een boekhouder voert voor particulieren verschillende werkzaamheden uit. Eén van de belangrijkste taken die particulieren uitbesteden is het doen van de aangifte van de personenbelasting. Dit is iets dat goed gedaan moet worden, want een foute aangifte kan zorgen voor extra aanslagen.

Een boekhouder voorkomt dit!

Andere taken die je kan uitbesteden zijn het aanvragen van de toeslagen of het vragen van een persoonlijk advies met betrekking tot je persoonlijk budget. Hieronder lees je meer over de verschillende werkzaamheden die boekhouders voor particulieren uitbesteden. Ben je nog op zoek naar een boekhoudkantoor? Ontvang een gratis offerte!

Particulier en een boekhouder nodig?

Vind snel een boekhoudkantoor bij jou in de buurt!

1. Hulp bij aangiftes

Hulp bij de aangifte in de personenbelasting is erg welkom: het invullen van de aangifte is namelijk complex en moet wel correct gebeuren. Afhankelijk van je situatie is het slim om hiervoor hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als je een eigen koophuis hebt, wanneer je bent gehuwd of juist gescheiden en wanneer er andere grote veranderingen zijn in je financiële situatie.

Let op: Een foutieve aangifte heeft extra aangiftes als gevolg en eventueel en boete. Met de hulp van een boekhouder weet je zeker dat alles correct is ingevuld en voorkom je dit soort vervelende situaties. De prijs van een belastingaangifte voor een particulier begint vanaf €75,-.

 

2. Aanvragen van toeslagen

Sommige particulieren hebben recht op een toeslag. Bijvoorbeeld een zorgtoeslag voor kinderen met een ondersteuningsbehoefte. Ook is er de sociale toeslag voor gezinnen met een gezinsinkomen van minder dan €32.238,01 per jaar. Voor het aanvragen van deze toeslagen en een startbedrag voor de geboorte van je kind, kun je de hulp van een boekhouder inschakelen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en dat je niet te veel of te weinig ontvangt.

boekhouder particulier

3. Advies over persoonlijk budget

Het kan zijn dat je binnenkort een huis wil kopen of een andere grote investering wilt doen. Voor deze en andere vragen met betrekking tot je persoonlijk budget, is het slim om een boekhouder in te schakelen! Deze zoekt voor je uit of grote investeringen mogelijk zijn en of je eventueel recht hebt op subsidies, waarmee het nog aantrekkelijker wordt! Zo weet je zeker dat je zo weinig mogelijk geld hoeft uit te geven en ben je voordeliger uit. Het inhuren van een boekhoudkantoor verdient zichzelf dus weer terug!

4. Hulp bij het betalen van successierechten

Successierechten wordt ook wel de erfbelasting genoemd. Wanneer jij een erfenis krijgt dan is de kans groot dat je deze successierechten moet betalen. Hoe hoog dit is, is afhankelijk van de omvang van de erfenis en de verwantschap met de overledene. Een boekhouder berekent voor je hoeveel erfbelasting jij moet betalen, zodat je niet per ongeluk te weinig betaalt. Dit voorkomt problemen met de belastingdienst!

Benieuwd naar kosten van een boekhouder voor particulieren?

Ontvang een gratis offerte en wordt snel geholpen!

Gratis offerte aanvragen

Wat kost een boekhouder voor een particulier?

De kosten van een boekhouder voor particulieren liggen gemiddeld tussen de €40,- tot €80,- per uur. Hoeveel je precies betaalt hangt af van de arbeidsuren die de boekhouder kwijt is en je hulpvraag. Bijvoorbeeld: voor advies betaal je gemiddeld €40,- per uur. Maar als het een complexe vraag is waarbij de boekhouder meerdere uren kwijt is aan tijd, dan lopen de kosten verder op.

Voor praktische zaken, zoals het invullen van de aangifte in de personenbelasting, ligt het uurtarief rond de €80,- per uur. Afhankelijk van hoe complex je situatie is, is de kans groot dat de aangifte al binnen een uur is afgerond en dat de kosten dus niet hoger oplopen.


Prijzen particuliere boekhouding 2024

€40,- tot €80,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van boekhouders uit de regio. Alle boekhouders hanteren een eigen tarief.

Laag uurtarief
€40,-

Startende boekhouder
Advies

Hoog uurtarief
€80,-

Ervaren boekhouder
Invullen aangifte in de personenbelasting

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe vind je een goede boekhouder als particulier?

Wil jij als particulier een boekhouder inschakelen? Hieronder geven we je een paar praktische tips voor het vinden van de beste boekhouder in jouw regio. Heb je nog hulp nodig met het vinden van een goed kantoor, twijfel dan niet en vraag gratis offerte aan!

  • Locatie: kies een boekhouder in je eigen regio. Zo bespaar je reistijd of reiskosten als je langs wilt komen voor een persoonlijke afspraak!
  • BIBF: ga voor een erkend boekhouder voor de beste service. Kies daarom altijd voor een kantoor dat is aangesloten bij het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten.
  • Goede klik: het is belangrijk dat je een goede klik hebt met de boekhouder. Je gaat je financiële situatie bespreken en het is belangrijk dat je een goede klik hebt. Daarom is een eerste kennismakingsgesprek altijd belangrijk! Is er geen klik, zoek dan verder.

particulier boekhouder

Boekhouder gezocht? Gratis offerte ontvangen!

Heb jij als particulier financieel advies nodig? Of wil je graag hulp inschakelen bij het doen van je belastingaangiftes? Schakel een ervaren boekhouder in voor de beste hulp. Je maakt verstandige keuzes en weet zeker dat je niet te veel of te weinig belasting afdraagt. Op zoek naar een boekhouder?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk een prijsopgave van experts in jouw regio. De offerteaanvraag is gratis en verder vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offerte ontvangen