Loonadministratie uitbesteden?

Ontvang een gratis offerte en word zo snel mogelijk geholpen.

Gratis - Vrijblijvend

Kosten loonadministratie

De kosten voor de loonadministratie beginnen liggen tussen de €10,- tot €17,50 per medewerker per maand. Hoe meer medewerkers binnen je bedrijf, des te lager de kosten per medewerker! Het uitbesteden van de loonadministratie zorgt dat alles op orde is en voorkomt dat je problemen krijgt. Op zoek naar een boekhouder voor hulp?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de loonadministratie en de kosten hiervan als je het uitbesteedt aan een ervaren boekhouder. Ook lees je wat de loonadministratie precies inhoudt en waarom het verstandig is dit uit handen te geven aan een expert.

kosten loonadministratie


Wat kost een loonadministratie?

De kosten van je loonadministratie liggen tussen de €10,- en €17,50 per medewerker per maand. Daarnaast heb je uiteraard nog te maken met eenmalige administratiekosten, voor het opzetten van de loonadministratie bijvoorbeeld. Je betaalt eenmalig vanaf €30,- per bedrijf en nog eens eenmalig €30,- per medewerker. Hoe meer medewerkers jij binnen je bedrijf in dienst hebt, des te lager de kosten per medewerker per maand!

Prijzen loonadministratie 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Eenmalige administratiekosten per bedrijf Vanaf €30,-
Eenmalige administratiekosten per werknemer Vanaf €30,-
Loonstrook per medewerker per maand €10,- tot €17,50

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, de exacte kosten kunnen afwijken. Ontvang gratis offerte en ontdek de exacte prijzen.

Informatie over kosten boekhouder eenmanszaak.
Lees hier meer over kosten boekhouder voor een bv.

Wat kost salarisadministratie per medewerker?

De kosten per medewerker per maand zijn gebaseerd op staffeltarieven. Bij kleine bedrijven met maximaal 25 medewerkers betaal je gemiddeld €17,50 per medewerker per maand. Hoe groter het bedrijf, des te lager deze kosten.

Bij een bedrijf met 51 tot 100 medewerkers bijvoorbeeld betaal je nog maar €12,50 per medewerker per maand. En bij meer dan 100 medewerkers liggen de kosten van de boekhouder nog maar rond de €10,- per medewerker per maand.

Aantal medewerkers Gemiddelde kosten per medewerker*
0 tot 25 medewerkers €17,50
26 tot 50 medewerkers €15,-
51 tot 100 medewerkers €12,50
100+ medewerkers €10,-

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden. Voor de exacte prijs ontvangt u best gratis offertes.

Wat is een loonadministratie?

Wanneer je medewerkers in dienst hebt, ben je verplicht om een loonadministratie te voeren. Dit is de administratie met alle informatie omtrent de medewerkers. Maar ook het aantal gewerkte uren, hun verloning en loonstroken en jaaropgaves.

Het bijhouden van de loonadministratie is belangrijk, omdat je er zeker van wilt zijn dat je medewerkers op het juiste moment betaald krijgen, en ook voldoende betaald krijgen. Daarnaast moet je belasting inhouden op de verloning van je medewerkers en afdragen aan de belastingdienst: belangrijk dus dat je bijhoudt wat de verdiensten zijn, zodat je ook weet hoeveel je moet inhouden.

loonstroken maken

Wat zijn de werkzaamheden van een boekhouder bij loonadministraties?

Je kunt je loonadministratie volledig uitbesteden aan een boekhouder. De taken die je dan uitbesteedt zijn het opmaken en versturen van alle loonstroken, het voorbereiden van de loonaangifte en het spaarloon bijhouden.

Hieronder gaan we dieper in op de werkzaamheden van een boekhouder bij het uitbesteden van de loonadministratie. Wil je een boekhoudkantoor inschakelen voor deze of andere administratieve taken? Vraag gratis offerte aan!

1. Het maken van loonstroken

Een van de voornaamste taken bestaat uit het opmaken van de loonstroken. Dit moet goed gedaan worden, want de loonstrook bevat meer dan alleen het verdiende salaris. Ook opgenomen verlof, vakantiedagen of ziektedagen worden vermeld. Bovendien staat er op de loonstrook precies hoeveel belasting wordt ingehouden, dus dit alles moet goed uitgerekend worden.

2. Loonberekening werknemers

De boekhouder doet ook de loonberekening van de werknemers. Hierin houdt hij rekening met ziektedagen en verlof. Ook zorgt de boekhouder voor de omrekening van bruto naar nettoloon. Zo bent u de verantwoordelijkheid kwijt en weet u zeker dat de salarissen kloppen.

3. Sociale administratie, documenten en aangiftes

De boekhouder voert ook werkzaamheden uit omtrent de aangiftes en sociale administratie. Zo moet je als werkgever bijvoorbeeld de bijdragen voor de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en bedrijfsvoorheffing indienen. Een boekhouder doet dit voor je, zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Ook de administratie rondom ziekteverzuim, educatief verlof van medewerkers en de administratie rondom arbeidsongeschiktheid uit handen. Dit bespaart je dus heel veel tijd!

Boekhouder gezocht voor je loonadministratie?

Vind snel een boekhouder bij jou in de buurt!

Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden?

Het is mogelijk om je salarisadministratie zelf te doen. Dit bespaart je geld en zorgt ervoor dat je betrokken bent. Maar het kost je wel veel tijd. Zeker als er onvoorziene zaken gebeuren, zoals een ziekte- of zwangerschapsverlof en jij moet ervoor zorgen dat alles geregeld is. Een boekhouder heeft hier ervaring mee, en lost dit snel voor je op!

Het voordeel van uitbesteden is bovendien dat je meer tijd overhoudt voor je daadwerkelijke bezigheden. Zo kun jij je steken in het runnen van je bedrijf en weet je zeker dat je medewerkers tevreden zijn omdat ze netjes op tijd uitbetaald krijgen. Ook voorkom je boetes doordat je zeker bent dat alles klopt!

kosten salarisadministratie

Besparen op de kosten van loonadministratie

Wil jij je loonadministratie uitbesteden tegen lage kosten? Op deze pagina vind je meer informatie over goedkope boekhouders.

Hieronder geven we je een paar praktische tips!

  • 1. Kies een lokale boekhouder: je bespaart op voorrijkosten en reistijd als je persoonlijk afspreekt met je boekhouder. Het is dus altijd goedkoper om te kiezen voor een boekhoudkantoor in je eigen regio.
  • 2. Besteed de loonadministratie gedeeltelijk uit: door zelf een paar taken uit te voeren en de rest uit te besteden, weet je zeker dat alles klopt en heb je het persoonlijke advies van een boekhouder zonder direct te veel geld uit te geven!
  • 3. Laat de salarisadministratie opzetten: voor het eerst personeel in dienst? Laat je salarisadministratie opzetten door een boekhouder en ga daarna zelf aan de slag. Zo weet je zeker dat je niks vergeet!

Loonadministratie laten bijhouden? Gratis offerte ontvangen!

Wil jij geen tijd meer kwijt zijn aan het bijhouden van de loonadministratie? Vind dan gemakkelijk en snel een boekhouder bij jou in de buurt! Je bespaart veel tijd en kunt zo meer energie in je eigen onderneming steken. Bovendien weet je zeker dat alles klopt. Op zoek naar een boekhouder?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offerte ontvangen