Vind de beste boekhouder in Lommel

Kom gemakkelijk en snel in contact met een boekhouder uit Lommel en omgeving. Ontvang een gratis offerte. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Boekhouders Lommel

Top 20 boekhouders in Lommel

Compleet overzicht van alle boekhouders in Lommel

In Lommel zijn 20 boekhouders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle boekhouders uit Lommel. Iedere boekhouder heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bekijk de beoordelingen van boekhoudkantoren of voeg zelf je ervaring toe.

Boekhouder Lommel gezocht?

In deze gids vind je altijd een geschikt boekhoudkantoor in Lommel aansluitend bij jouw wensen. Ben je op zoek naar een boekhouder uit Lommel en ben je benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag en ontdek de scherpe prijzen. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend.

Over Lommel

Lommel is een plaats in de provincie Limburg en telt in totaal 34043 inwoners, verdeeld over 13371 huishoudens. Per 669 huishoudens is er 1 boekhouder beschikbaar.

Handige artikelen:

Op zoek naar een geschikte boekhouder?

Overzicht van de top 20 boekhouders in Lommel

Vind gratis een goede boekhouder uit je regio


Boekhouder Lommel

Vind een geschikte boekhouder in Lommel

Een boekhouder in Lommel inschakelen voor jouw boekhouding? Goed idee: je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie en weet zeker dat je administratie helemaal op orde is.

Benieuwd wat een boekhouder voor jou kan betekenen?

Lees dan verder! Je vindt hier meer informatie over de diensten die je kunt uitbesteden. Ook krijg je handige bespaartips én geven we je tips voor het vinden van een geschikte boekhouder.

Boekhouder Lommel: de belangrijkste informatie op een rij

 • Een boekhouder kost gemiddeld €500,- tot €800,- per jaar voor een eenmanszaak. Voor een vennootschap lopen de kosten op tot ongeveer €3.000,- per jaar.
 • Een boekhouder helpt je met je boekhouding. Je kan de hele boekhouding uitbesteden of juist een gedeelte hiervan.
 • Andere werkzaamheden van boekhouders zijn het uitvoeren van de belastingaangifte, het opstellen van de jaarrekening en het bijhouden van de loonadministratie.
 • Op zoek naar een boekhouder? Kies dan een expert in jouw sector en let op de tariefstructuur. Een goede klik met je boekhouder is ook erg belangrijk.
 • Het verschil tussen een boekhouder en accountant is dat een boekhouder de boekhouding voert en organiseert. Een accountant heeft een universitaire opleiding gevolgd en is dus in te zetten voor de meer complexere zaken.

Hoeveel kost een boekhouder?

Wat kost het om als bvba een boekhouder in te schakelen? De kosten liggen in rond de €3.000,- per jaar. Voor deze prijs geef je de boekhouding van je bvba uit handen. Voor een eenmanszaak liggen de kosten flink lager: dat komt omdat de financiële administratie een stuk minder complex is. Voor ongeveer €800,- per jaar laat je tot 150 facturen registreren en dient de boekhouder uit Lommel 4 btw-aangiftes in.

Laat je het boekhoudkantoor alleen een jaarrekening opstellen dan betaal je ongeveer €200,-. De exacte prijs is afhankelijk van het uurtarief van de boekhouder.

Hoeveel kost een boekhouder per jaar voor particulieren? Als je een expert maandelijks kort laat meekijken dan betaal je gemiddeld €500,- per jaar.

Lees hier een compleet overzicht van alle kosten van een boekhouder.

Boekhouder kosten in 2024

Boekhouder kosten Gemiddelde prijs* Toelichting
Boekhouder per jaar €500,- per jaar Boekhouder maandelijks kort laten “meekijken”.
Boekhouder eenmanszaak €800,- per jaar Beperkt aantal facturen registeren (max 150), 4 btw-aangiftes, aangifte in de personenbelasting.
Boekhouder voor vennootschap €3.000,- per jaar Boekhouding en fiscaal dossier.
Jaarrekening €200,- eenmalig Het opstellen of controleren van een jaarrekening.

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, exclusief btw die sterk per situatie verschillen.


Hulp nodig bij het zoeken van een erkende boekhouder in Lommel?

Vraag direct een gratis offerte aan en vind een boekhouder bij jou in de buurt!

Gratis offerte ontvangen


Boekhouders Lommel

Wat beïnvloedt de prijs van boekhouders?

Wat gaat het kosten om als eenmanszaak een boekhouder in te schakelen? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren. Het verschilt namelijk per onderneming! Hieronder staan de belangrijkste factoren die de kostprijs beïnvloeden.

 • Je bedrijf: hoe complexer je situatie, des te hoger de kosten. De boekhouding van een eenmanszaak is vaak veel gemakkelijker en minder complex dan de financiële administratie van een grote onderneming.
 • De specifieke werkzaamheden: als jij de complete boekhouding, belastingaangiftes en loonadministratie uitbesteedt ben je duurder uit dan wanneer je alleen fiscaal advies zou vragen.
 • Het uurtarief van de boekhouder: elke expert bepaalt zijn of haar eigen tarief. De prijzen kunnen dus per boekhoudkantoor in Lommel verschillen.

Meer weten over de kosten? Hier lees je meer over de kosten voor de loonadministratie.

Kiezen voor prijs per uur, maand of jaar?

Hoe een erkende boekhouder zijn of haar tarief bepaalt verschilt. Sommige boekhouders in Lommel brengen een vaste uurprijs in rekening. Dit ligt gemiddeld rond de €50,- per uur. Dit is de beste keuze als je sporadisch de hulp van een boekhoudkantoor nodig hebt. Bijvoorbeeld als je een particulier bent of als je als zzp’er af en toe hulp nodig hebt met je administratie.

Als eenmanszaak die veel gebruik maakt van de diensten van boekhouders, is het slim om te kiezen voor een prijs per maand of zelfs per jaar: dit is op de lange termijn een stuk goedkoper. De prijs per maand ligt rond de €65,- en een jaartarief begint rond de €800,-.

Tips om te besparen op de kosten van een boekhoudkantoor Lommel

Is het duur om een goed boekhoudkantoor in Lommel in te schakelen? Nee hoor: er zijn een aantal manieren om te besparen op de boekhoudkosten. Bovendien zijn deze kosten 100% aftrekbaar! Hieronder geven we je een paar handige tips om te besparen.

 • Houd zelf je administratie heel goed bij: zo maak je het de boekhouder gemakkelijk, waardoor de arbeidskosten zo laag mogelijk blijven liggen.
 • Als ondernemer zijn de kosten van een boekhouder 100% aftrekbaar: het is dus een waardevolle investering!
 • Het uitbesteden van je complete administratie is uiteindelijk goedkoper dan een uurtarief betalen voor fiscaal advies af en toe.
 • Kies voor een boekhouder in de buurt: zo voorkom je hoge benzinekosten als je op het kantoor langskomt.
 • Een zelfstandig boekhouder is vaak goedkoper dan het inschakelen van een groot boekhoudkantoor. Lees hier meer over goedkope, maar vakkundige boekhouders.

Wanneer heb je een boekhouder nodig?

Het bijhouden van de financiële administratie is voor ondernemers een flinke opgave. Toch is het heel belangrijk om je zaken goed op orde te hebben. Hiermee houd je namelijk een duidelijk beeld van je financiële situatie en weet je zeker dat je niet in de problemen komt. Door de boekhouding uit te besteden aan een specialist weet je zeker dat alles klopt en houd je bovendien zelf tijd over voor je reguliere werkzaamheden.

Is het inhuren van een boekhouder uit Lommel verplicht?

Hoewel het sterk aan te raden is om de hulp van een expert in te schakelen, ben je dit niet verplicht. Je bent als ondernemer daarentegen wel verplicht om een correcte boekhouding te voeren. Lukt je dit niet alleen, schakel dan hulp in.

Wat doet een boekhouder in Lommel?

Wat doet een boekhouder? Je kunt een boekhouder inschakelen voor onder andere deze werkzaamheden:

 • De bedrijfsadministratie: je kunt de volledige of gedeeltelijke boekhouding uitbesteden zodat je zelf meer tijd overhoudt voor andere werkzaamheden. Hierdoor zul jij je omzet verhogen!
 • Belastingaangiften: zowel voor particulieren als voor bedrijven. Schakel een boekhouder uit Lommel bijvoorbeeld in voor je aangifte vennootschapsbelasting of btw-aangifte. Meer weten? Lees de pagina belastingaangifte prijs en informatie.
 • Jaarrekening opstellen: als organisatie ben je verplicht een jaarrekening op te stellen: hierin staan alle inkomsten en uitgaven van je onderneming en zo krijg je een duidelijk beeld van de financiële gezondheid van je bedrijf. De kosten voor het opstellen van de jaarrekening beginnen vanaf €200,-.
 • Loondadministratie: als je personeel in dienst hebt ben je verplicht een loonadministratie bij te houden. Hierin houd je alle gegevens van je werknemers bij, de lonen, prestaties en eventuele wijzigingen. Door dit uit te besteden weet je zeker dat je alles op orde hebt.
 • Juridische ondersteuning: boekhouders helpen ook met advies of ondersteuning als jij bijvoorbeeld je rechtsvorm wilt wijzigen.
 • Financiële dienstverlening: je kunt een boekhouder ook inhuren voor financieel advies of voor het opmaken van financiële rapportages.
 • Startersbegeleiding: als jij je eigen bedrijf of onderneming wilt opzetten, dan zul je aan veel zaken moeten denken: het invullen van je belastingen wordt anders, je moet een rechtsvorm kiezen en je bent ineens verplicht om je bedrijfsadministratie op orde te houden. Een boekhouder begeleid je tijdens dit proces en geeft advies.
 • Online boekhouden: laat een boekhouder uit Lommel online boekhouden. Zo ben je tegen een scherpe prijs verzekerd van een boekhouding die helemaal op orde is. Dit boekhoudpakket komt vaak met een online boekhoudprogramma, waarbij je zelf ook gemakkelijk je administratie bijhoudt.

Administratie Lommel

Is de boekhouder aansprakelijk?

Als ondernemer ben jij verplicht om je bedrijfsadministratie goed op orde te hebben: als je dit uitbesteedt aan een boekhoudkantoor, is hij aansprakelijk voor eventuele fouten. Het is de boekhouder zelfs verboden om zich aan deze aansprakelijkheid te onttrekken. Jij kan er dus vanuit gaan dat je boekhouding correct wordt uitgevoerd.

Boekhoudkantoor Lommel: tips bij het zoeken & kiezen

Ik zoek een boekhoudkantoor in Lommel: waar moet ik op letten? Jouw boekhouder gaat natuurlijk aan de slag met persoonlijke informatie, dus het is belangrijk om iemand in te schakelen die je volledig vertrouwd. Bovendien is het belangrijk om te kiezen met voldoende kennis, zodat je zeker weet dat je goed geholpen wordt.

Hieronder geven we je tips om de juiste expert te kiezen.


 

1. Kies een boekhouder met expertise in jouw sector

Allereerst raden we je aan te kiezen voor een boekhouder gespecialiseerd in jouw sector. De financiële administratie in de horeca vraagt immers een compleet andere aanpak dan de administratie van bijvoorbeeld een webshop. Door te kiezen voor boekhouders met de juiste expertise ben je verzekerd van de beste hulp.

Hoe vind ik boekhouders met de juiste expertise?

Als je gebruik maakt van onze gratis offerteservice geef je heel gemakkelijk aan in welke sector je werkzaam bent. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een gratis offerte van een ervaren boekhoudkantoor in Lommel.

2. Past de boekhouder binnen je budget?

Boekhouders bepalen allemaal hun eigen tarief. Het kan dus zijn dat het ene boekhoudkantoor niet in jouw budget past terwijl de ander voor jou wel betaalbaar is.

Let op: vaak is het goedkoper om een vaste prijs per maand of zelfs per jaar te betalen dan om te kiezen voor een uurtarief. Houd er daarbij ook rekening mee dat de boekhoudkosten gezien worden als een investering in je onderneming en daardoor volledig aftrekbaar zijn bij het invullen van je belastingen!

We raden je altijd aan te kijken naar het tarief van de specialist en waar deze op gebaseerd is.

3. Past de tariefstructuur bij je?

Vraag jezelf ook af of de tariefstructuur van het boekhoudkantoor bij je past. Als particulier die af en toe hulp nodig heeft van een boekhouder bij de belastingaangifte is het fijn om te kiezen voor een uurtarief. Je hebt immers maar eens per jaar hulp nodig en schakelt de rest van het jaar geen boekhouder in.

Maar als ondernemer of zzp’er die regelmatig financieel advies nodig heeft, is het juist prettiger te kiezen voor een maand- of zelfs jaartarief. Dit is op de lange termijn bovendien een stuk goedkoper! Of een maand- of jaartarief de beste optie is, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en de taken die je uitbesteed aan je boekhouders in Lommel.

4. Is er een goede klik?

Omdat jouw boekhouder in Lommel enorm betrokken is bij de administratie van je bedrijf en alle gegevens verwerkt, is het natuurlijk heel belangrijk dat je deze persoon volledig kan vertrouwen. Kies daarom altijd voor een boekhouder met wie je een goede klik hebt.

Veel boekhouders bieden daarom een eerste kennismakingsgesprek aan. Vaak is deze gratis. Neem de tijd om de persoon te leren kennen. Is er geen klik of voel jij je niet gehoord? Zoek dan verder naar iemand die je wel vertrouwt.

5. Erkende boekhouder met goede beoordelingen?

Om verzekerd te zijn van de beste kwaliteit, is het slim om te kiezen voor een erkende boekhouder in Lommel. Deze beschikt over de juiste diploma’s en akten en hebben daarom de juiste vooropleiding gevolgd. Ook bieden erkende boekhouders vaak extra garanties.

6. Zelfstandig boekhouder of onderdeel van boekhoudkantoor?

Je hebt de keuze uit een zelfstandig boekhouder of een groot boekhoudkantoor. Wat voor jou de beste optie is, is vooral afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

 • Een zelfstandig boekhouder komt vaak bij jou op kantoor langs, waardoor je niet zelf op pad hoeft. Daarbij is de aanpak vaak persoonlijker, omdat je steeds dezelfde persoon treft. Wel kan het zijn dat je langer moet wachten tussen afspraken omdat het maar één persoon is.
 • Een groot boekhoudkantoor is iets duurder, maar je wordt wel vaak snel geholpen. De aanpak is iets minder persoonlijk, maar de kans is wel groot dat er een specialist werkzaam is dat uitblinkt in jouw specifieke richting.

7. Boekhouder in Lommel?

Het is altijd slim om te kiezen voor een boekhouder in Lommel. Als de expert bij jou op kantoor komt dan is het fijn omdat je nu zo weinig mogelijk voorrijkosten hoeft te betalen. Ook als jullie afspreken op het boekhoudkantoor is het fijn om te kiezen voor een expert in de buurt, zodat je niet te veel reistijd hebt en de benzinekosten niet te hoog oplopen.

Boekhoudkantoor Lommel

Boekhouder, accountant, bedrijfsrevisor, boekhouder-fiscalist?

Er zijn heel veel verschillende financieel adviseurs om uit te kiezen: wanneer heb je nu een boekhouder nodig en wanneer is een accountant de beste keuze?

 • Erkend boekhouder: ook wel een boekhouder-fiscalist genoemd. Deze adviseur voert je boekhouding en is aangesloten bij het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten. Dit is in veel gevallen de goedkoopste optie.
 • Accountant: deze voert grotendeels dezelfde taken uit als boekhouders in Lommel. Zij zijn aangesloten bij het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten. Meer hierover lees je op iec-iab.be. Schakel een accountant in als het gaat om echt complexe zaken, zoals de administratie bij grote bedrijven of stichtingen.
 • Bedrijfsrevior: een bedrijfsrevisor doet de audits om andere partijen te informeren. Ze richten zich vooral op het controleren en certifiëren van de jaarrekening. Meer weten? Lees dan verder op ibr-ire.be.

Boekhouders voor bedrijven en particulieren

Wist je dat een boekhouder voor particulieren én bedrijven beschikbaar is? Bedrijven zoals webshops, bvba’s en eenmanszaken besteden hun boekhouding vaak uit aan een expert. Als particulier kun je de belastingaangifte uitbesteden.

Met de hulp van een expert weet je zeker dat al jouw zaken op orde zijn en correct zijn ingevuld. Als bedrijf is dit belangrijk, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de financiële status van je onderneming. Maar als particulier is het ook fijn, zodat je niet in de problemen komt met je belastingen.

Schakel een boekhoudkantoor uit Lommel in voor onder andere:

 • het uitvoeren van je boekhouding;
 • je belastingaangifte;
 • het opstellen van een jaarrekening;
 • balans boekhouden;
 • het bijhouden van de loonadministratie;
 • juridische ondersteuning;
 • startersbegeleiding.

Vind gratis en vrijblijvend een geschikte boekhouder in Lommel!

Hulp nodig met je boekhouding in Lommel? Vind snel en gemakkelijk een geschikte boekhouder bij jou in de buurt.

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt zo snel mogelijk een prijsindicatie op maat. Zo profiteer je van een scherpe prijs en kies je een betrouwbaar boekhoudkantoor. Met de hulp van een boekhouder in Lommel weet je zeker dat jij je administratie op orde hebt!

Gratis offerte ontvangen!

Veelgestelde vragen over boekhouders

Heb je nog een vraag over de werkzaamheden van een boekhouder in Lommel of wil je meer weten over de kosten? Hieronder geven we antwoord op een paar van de meest gestelde vragen.


Wat kost een boekhouder per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een boekhouder is €50,- per uur. Het uurtarief hangt af van de ervaring van de boekhouder, zijn specialisme en de taken die je uitbesteedt. Heb je als ondernemer regelmatig de hulp van een boekhouder nodig, dan kun je ook een contract afsluiten waarbij je een vast bedrag per maand betaalt.

Wat kost een boekhouder per maand?

De kosten voor een boekhouder per maand liggen rond de €65,-. Je bent dus een stuk goedkoper uit als je een overeenkomst opstelt met je boekhouder en regelmatig hulp nodig hebt. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over hoge extra kosten als je belt met een extra vraag of verzoek.

Wat kost een gemiddelde boekhouder per jaar?

Een gemiddelde boekhouder kost zo’n €500,- tot €800,- per jaar. Dit hangt af van de werkzaamheden die je uitbesteedt en van de omvang van je onderneming. Als de boekhouder af en toe kort meekijkt zul je rond de €500,- per jaar zitten en bij meer werkzaamheden loopt de prijs op tot ongeveer €800,- per jaar.

Wat zijn de taken van een boekhouder?

De belangrijkste taken van een boekhouder zijn het uitvoeren van je boekhouding, hulp bij de belastingaangifte, het opstellen van jaarrekeningen en financiële rapporten, het bijhouden van de loonadministratie en startersbegeleiding. Een boekhouder kan veel betekenen voor jouw boekhouding, van het opzetten van de administratie tot het uitvoeren hiervan.

Wanneer belastingaangifte via boekhouder?

Na het starten van een onderneming, het kopen van een huis of bij een erfenis of huwelijk verandert er veel in je persoonlijke situatie: hierdoor wordt de belastingaangifte een stuk ingewikkelder en zijn er misschien aftrekposten waar je zelf nog niet van op de hoogte bent. Schakel dan een boekhouder in om je te helpen, zodat je zo veel mogelijk belasting terugkrijgt.

Hoe boekhouder opzeggen?

Wil je een andere boekhouder of heb je geen hulp meer nodig? Vraag de boekhouder of er nog openstaande kosten zijn en laat dit bevestigen. Geef bij je boekhouder aan dat je zijn of haar werkzaamheden niet meer nodig hebt en bevestig dit met een opzeggingsbrief, waarin staat dat de boekhouder geen werkzaamheden meer voor jou mag verrichten.

Wat kost een boekhouder voor een eenmanszaak?

Een eenmanszaak betaalt gemiddeld €800,- per jaar voor een boekhouder. Hoe complexer de boekhouding des te hoger de kosten. Als eenmanszaak kom je in aanmerking voor een eenvoudige boekhouding en ben je vaak niet verplicht om jaarrekeningen op te stellen. Hierdoor zijn de kosten lager dan voor een bv.

Wat kost een boekhouder voor een ZZP’er?

Een zzp’er betaalt een boekhouder gemiddeld €50,- per uur of €65,- per maand. Bij het volledig uitbesteden van de boekhouding liggen de kosten per jaar rond de €500,- tot €800,-. Dit hangt volledig af van de specifieke taken die de ZZP’er uit handen geeft. Hoe groter en complexer de boekhouding, des te hoger de kosten.

Wat kost een boekhouder voor belastingaangifte?

Voor een ZZP’er of ondernemer beginnen de prijzen voor de aangifte rond de €250,-. Hier geldt hoe complexer de situatie en de aangifte, des te hoger de kosten. Als particulier kun je dus rekening houden met lagere prijzen! Heb je geen fiscaal partner dan ben je zelfs nog goedkoper uit.

Zijn boekhouderkosten aftrekbaar?

Kosten binnen je eigen onderneming zijn volledig aftrekbaar, hierbij behoren ook de kosten van je boekhouder of accountant. Als eenmanszaak of ZZP’er kun je de kosten gemaakt voor een boekhouder dus aftrekken van je inkomen, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Voor particulieren zijn de kosten van de boekhouder niet aftrekbaar.