31 boekhouders in Sint-Niklaas

Een overzicht van alle boekhouders in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas zijn 31 boekhouders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle boekhouders uit Sint-Niklaas. Iedere boekhouder heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bekijk de beoordelingen van boekhoudkantoren of voeg zelf je ervaring toe.

Boekhouder Sint-Niklaas gezocht?

In deze gids vind je altijd een geschikt boekhoudkantoor aansluitend bij jouw wensen. Ben je op zoek naar een boekhouder uit Sint-Niklaas en ben je benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag en ontdek de scherpe prijzen. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend.

Over Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is een plaats in de provincie Oost-Vlaanderen en telt in totaal 76756 inwoners, verdeeld over 31454 huishoudens. Per 1015 huishoudens is er 1 boekhouder beschikbaar.

Handige artikelen:

Op zoek naar een geschikte boekhouder?

Vind gratis een goede boekhouder uit je regio


Boekhouder Sint-Niklaas

Vind een geschikte boekhouder in Sint-Niklaas

Als jij je boekhouding uitbesteedt aan een boekhouder in Sint-Niklaas, dan weet je zeker dat je administratie netjes op orde is. Je bespaart jezelf waardevolle tijd die je aan andere werkzaamheden kunt besteden, waardoor je ook nog eens meer omzet draait! Op zoek naar een specialist?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt zo snel mogelijk een prijsopgave van een boekhoudkantoor in de regio. Zo vind je gratis en vrijblijvend heel gemakkelijk een specialist. Wil je weten waar je bij het zoeken naar boekhouders op moet letten? Lees dan verder. Je krijgt hier ook handige tips om te besparen op de kostprijs en je krijgt natuurlijk informatie over de werkzaamheden van specialisten.


Boekhouders voor bedrijven en particulieren

Wist je dat zowel bedrijven als particulieren de hulp van boekhouders kunnen inschakelen? Eén van de belangrijkste taken is het bijhouden van de financiële administratie van jou als zzp’er of ondernemer. Hierin houden ze alle facturen bij: inkomend en uitgaand. Dit geeft een goed beeld van de financiële status van je onderneming.

Een andere belangrijke taak is het invullen van belastingen. Door de belastingaangifte uit te besteden aan boekhouders in Sint-Niklaas, weet je zeker dat dit klopt. Omdat de specialisten op de hoogte zijn van alle aftrekposten, verdient hij zichzelf terug in de besparing op je belastingaangifte!

Wel is het slim om te kiezen voor een boekhouder met ervaring in jouw specialisme. De boekhouding van een grote webshop ziet er natuurlijk flink anders uit dan de administratie van bvba’s of een eenmanszaak.

Wanneer heb je een boekhouder nodig?

Je bent niet verplicht om een boekhouder in te schakelen. Maar we kunnen ons indenken dat het bijhouden van je administratie niet één van je favoriete taken is. Zeker niet omdat de materie vaak ingewikkeld is en je wel verplicht bent om een correcte boekhouding te voeren.

Kom je er zelf niet uit of heb je niet voldoende tijd?

Schakel dan een boekhoudkantoor in. Kies in dat geval voor iemand die je vertrouwt en met wie je een klik hebt, omdat je nu eenmaal gevoelige kennis met deze persoon zult delen. Voel jij je niet gehoord door de specialist, dan is het ook mogelijk om te veranderen van boekhouder!


Boekhoudkantoor uit Sint-Niklaas nodig?

Vind snel en gemakkelijk een boekhouder bij jou in de buurt!

Gratis - Vrijblijvend

Hoeveel kost een boekhouder?

De kosten van een boekhouder hangen nauw samen met de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren. Hoeveel kost een boekhouder per jaar? Boekhouders uit Sint-Niklaas die maandelijks kort meekijken met de administratie, kosten gemiddeld €500,- per jaar.

Stel dat jij als eenmanszaak een boekhouder inhuurt: de kosten liggen dan rond de €800,- per jaar. Voor deze prijs laat je maximaal 150 facturen registreren en besteed je 4 x de btw-aangifte uit. Hierbij geldt natuurlijk wel: hoe complexer de zaak, des te hoger de kostprijs. Voor de boekhouding van een vennootschap liggen de kosten van de boekhouder per jaar rond de €3.000,-.

Boekhouder kosten in 2022

Boekhouder kosten Gemiddelde prijs* Toelichting
Boekhouder per jaar €500,- per jaar Boekhouder maandelijks kort laten “meekijken”.
Boekhouder eenmanszaak €800,- per jaar Beperkt aantal facturen registeren (max 150), 4 btw-aangiftes, aangifte in de personenbelasting.
Boekhouder voor vennootschap €3.000,- per jaar Boekhouding en fiscaal dossier.
Jaarrekening €200,- eenmalig Het opstellen of controleren van een jaarrekening.

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, exclusief btw die sterk per situatie verschillen. Vraag een gratis offerte aan, en ontdek de exacte kosten.

Boekhouders Sint-Niklaas

Wat beïnvloedt de prijs van boekhouders?

De prijzen van een boekhouders zijn afhankelijk van deze factoren:

 • Hoe complex is je bedrijf en de situatie? De boekhouding van een bvba is een stuk gemakkelijker dan van een groot bedrijf met tientallen medewerkers.
 • Welke werkzaamheden besteed je uit aan het boekhoudkantoor in Sint-Niklaas? Als je de complete boekhouding uit handen geeft dan ben je uiteraard duurder uit dan wanneer je alleen de aangifte vennootschapsbelasting uitbesteedt.
 • Elke boekhouder bepaalt zijn of haar eigen uurtarief. Door te kiezen voor een boekhoudkantoor met een lager uurtarief ben je uiteraard goedkoper uit.

Kiezen voor prijs per uur, maand of jaar?

Boekhouders in Sint-Niklaas gebruiken vaak een verschillende tariefstructuur. Sommige specialisten brengen een vaste prijs per uur in rekening. Het uurtarief van een boekhouder ligt rond de €50,- per uur. Maar als je als onderneming of zelfstandige een boekhoudkantoor wilt inhuren, is het vaak ook mogelijk om te kiezen voor een prijs per maand of per jaar. De kosten voor een boekhouder liggen per maand rond de €65,-.

Hoeveel kost een boekhouder voor een bvba per jaar?

Houd rekening met een jaartarief van gemiddeld €800,-. Welke tariefstructuur voor jou het beste is, is helemaal afhankelijk van de mate waarin je hulp nodig hebt. Wil je alleen een jaarrekening opstellen dan is het slim om te kiezen voor een prijs per uur, maar als je de financiële administratie het liefst volledig uit handen geeft, dan is een jaarprijs vaak de goedkoopste optie.

Tips om te besparen op de kosten

Heb jij de hulp van een boekhouder uit Sint-Niklaas nodig, maar wil je niet te veel uitgeven? Geen probleem: het inhuren van boekhouders wordt gezien als een waardevolle investering in je onderneming, en is daarom volledig aftrekbaar.

Maar dat is nog niet alles!

Er zijn namelijk een aantal manieren om te besparen op de kosten. Kies voor een boekhoudkantoor bij jou in de buurt, zodat je geen hoge benzinekosten hebt en houd je administratie zoveel mogelijk op orde: zo bespaar je de boekhouder werk, waardoor de kosten een stuk lager uitvallen.

Zo bespaar jij op de kostprijs:

 • Kies voor een boekhoudkantoor in de buurt om reistijd en benzinekosten te voorkomen.
 • Kijk naar de tariefstructuur die best bij je past: per uur, per maand of per jaar.
 • Zelfstandige boekhouders zijn goedkoper dan grote boekhoudkantoren. Lees hier meer over goedkope, maar vakkundige boekhouders.

Hulp nodig bij het zoeken van een erkende boekhouder?

Vraag een offerte aan en vind zo gratis en gemakkelijk een erkend boekhoudkantoor!

Gratis offerte ontvangen


Wat doet een boekhouder in Sint-Niklaas?

Dit zijn een aantal veelvoorkomende werkzaamheden van een boekhouder in Sint-Niklaas:

 • De volledige of gedeeltelijke boekhouding: hierbij houdt de specialist jouw bedrijfsadministratie bij. Hij of zij registreert de inkomende en uitgaande facturen en houdt de financiële situatie van de onderneming in kaart.
 • Belastingaangiften: zowel de vennootschap- en btw-aangifte kun je uitbesteden aan een specialist om waardevolle tijd te besparen. Bovendien zijn boekhouders op de hoogte van alle aftrekposten, waardoor je zoveel mogelijk geld overhoudt. Meer weten? Lees de pagina belastingaangifte prijs en informatie.
 • Jaarrekening opstellen: dit is een overzicht van alle uitgaven en inkomsten van je bedrijf, voor veel ondernemers is dit verplicht om op te stellen.
 • Loonadministratie: als je medewerkers in dienst hebt, dan moet je een loonadministratie bijhouden. Hierin staan de verdiensten van je medewerkers en alle gemaakte afspraken.
 • Juridische ondersteuning: stel dat je eenmanszaak over de afgelopen jaren gegroeid is en je nu je rechtsvorm wilt wijzigen. Voor deze en andere zaken kun je een boekhouder inhuren, voor juridische ondersteuning en adviezen.
 • Financiële dienstverlening: boekhouders stellen ook financiële rapportages voor je op of geven je een fiscaal advies als je dat nodig hebt. Bijvoorbeeld als jij je woning of bedrijfspand wilt verbouwen en twijfelt of dit het waard is.
 • Startersbegeleiding: start je net je eigen onderneming? Hier komt veel bij kijken: een rechtsvorm kiezen, belastingen, aangiftes: bij startersbegeleiding helpt een boekhouder uit Sint-Niklaas je op weg, zodat jij een goed draaiend bedrijf kunt opstarten.
 • Online boekhouding: heb je een klein budget maar heb je wel hulp nodig bij je boekhouding? Kies dan voor online boekhouding. Bij dit boekhoudpakket zit vaak een boekhoudprogramma waarbij het heel gemakkelijk word je administratie bij te houden.

Wil je een boekhouder inhuren? Vraag een gratis offerte aan om gemakkelijk een specialist bij jou in de buurt te vinden.

Administratie Sint-Niklaas

Is de boekhouder aansprakelijk?

Als jij je boekhouding uitbesteedt aan een erkende boekhouder, dan is hij of zij verantwoordelijk voor eventueel gemaakte fouten: jij niet. Het is voor boekhouders zelfs verboden om zich aan deze aansprakelijkheid te onttrekken. Hierdoor kun jij je boekhouding met een gerust hart uitbesteden aan een boekhoudkantoor.

Boekhouders Sint-Niklaas: tips bij het zoeken & kiezen

Ik zoek een boekhouder: waar moet ik op letten? We raden je aan om te kiezen voor iemand met ervaring in dezelfde sector en om jezelf af te vragen welke tariefstructuur best bij jou past.

Dat is niet het enige om rekening mee te houden!

Hieronder lees je waar jij op moet letten bij het vinden van boekhouders in Sint-Niklaas. Zoek jij een boekhouder? Start dan nu je gratis offerteaanvraag!


 

1. Kies een boekhouder met expertise in jouw sector

Kies altijd voor een boekhouder met ervaring in jouw sector. De boekhouding van een bedrijf in de horeca ziet er natuurlijk heel anders uit dan de administratie van een autogarage. Bovendien zijn er verschillende aftrekposten waar de boekhouder bij de belastingaangifte rekening mee houdt.

Als je gebruik maakt van onze gratis offerteservice, dan is het niet lastig om een boekhouder in de juiste sector te vinden. Je geeft gewoon aan in welke sector je werkzaam bent, en je krijgt zo snel mogelijk een prijsopgave toegestuurd van een geschikte specialist.

2. Past de boekhouder binnen je budget?

Besteed je boekhouding in Sint-Niklaas alleen uit aan een specialist die past binnen je budget. De prijzen van de verschillende boekhouders verschillen enorm. Heb jij een klein budget maar lukt het je toch niet om je complete administratie uit te besteden? Kies er dan voor om een klein deel van je boekhouding uit handen te geven: alleen de aangiftes, bijvoorbeeld, en voer de rest van je administratie zelf uit.

Let op: in veel gevallen is het een stuk goedkoper om te kiezen voor een vaste prijs per maand of jaar. Kies alleen voor een uurtarief als je heel sporadisch de hulp van een boekhouder inhuurt. Als onderneming zijn bovendien de kosten voor een boekhouder aftrekbaar bij het invullen van je belastingen!

 

3. Past de tariefstructuur bij je?

Kies voor een tariefstructuur die bij je past. Grote bedrijven kunnen gemakkelijk kiezen voor een vaste prijs per jaar, terwijl kleine ondernemers of een eenmanszaak hun boekhouder liever per maand betalen.

Bij het kiezen van een boekhoudkantoor is het dus aan te raden om hier rekening mee te houden. Vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt en wat goed bij jou en je bedrijf past.

4. Is er een goede klik?

Wat heel belangrijk is, is dat je een goede klik hebt met je boekhouder. Boekhouders krijgen inzicht in gevoelige gegevens, wat betekent dat je deze persoon moet kunnen vertrouwen. Dit is gemakkelijker wanneer er een goede klik is met elkaar: vertrouw dus op je gevoel!

Veel boekhouders bieden daarom een eerste kennismakingsgesprek aan. Hierin leren jullie elkaar een beetje kennen en krijgt de specialist een beeld van jouw bedrijf of onderneming. Is er geen klik? Geen zorgen: zoek dan even verder naar een ander boekhoudkantoor in Sint-Niklaas waar jij je wel op je plek voelt.

Op zoek naar boekhouders in Sint-Niklaas?

Vraag een gratis offerte aan en kom in contact met een boekhoudkantoor in jouw regio!
Gratis offerte aanvragen

5. Erkende boekhouder met goede beoordelingen?

Kijk altijd of de boekhouder erkend is en goede beoordelingen heeft. Dit geeft al aan hoe klantvriendelijk de boekhouders zijn. Ervaringen kun je vragen aan kennissen of familie, maar je kunt online ook heel veel aanbevelingen vinden.

Waarom een erkende boekhouder?

Erkende boekhouders zijn goed opgeleid en werken klantgericht. Door een erkend expert in te huren krijg je extra garanties. Meer weten? Lees dan verder op fgov.be. Je kunt ook controleren of de boekhouder is aangesloten bij het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten. Dit is een belangrijke brancheverzekering, waar zij alleen lid van zijn als ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Meer hierover lees je op bibf.be

6. Zelfstandig boekhouder of onderdeel van boekhoudkantoor?

Boekhouder gezocht? Dan zal je vast opgevallen zijn dat je kunt kiezen tussen een groot boekhoudkantoor of een zelfstandig boekhouder.

Wat is precies het verschil?

Een zelfstandig boekhouder komt vaak naar jou toe voor afspraken, zodat je zelf de deur niet uit hoeft. Je hebt altijd hetzelfde gezicht voor je en bent dus verzekerd van een persoonlijke aanpak. Bij een groot kantoor ben je iets anoniemer. Een nadeel van een groot kantoor is dat dit vaak iets duurder is dan zelfstandig boekhouders. Wat het beste bij jou past, is helemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

7. Boekhouder in de buurt van Sint-Niklaas?

We raden je altijd aan om te kiezen voor een boekhouder in Sint-Niklaas. Waarom? Omdat je zo snel en gemakkelijk kunt overleggen. Bij een afspraak hoef je niet ver te rijden, wat je tijd en geld bespaart. Daar komt nog eens bij dat het fijn is om te werken met een specialist die bekend is met de omgeving van jouw onderneming.

Maak jij gebruik van onze gratis offerteservice, dan krijg je zo snel mogelijk een prijsopgave van een boekhoudkantoor in jouw regio!

Boekhoudkantoor Sint-Niklaas

Boekhouder, accountant, bedrijfsrevisor, boekhouder-fiscalist?

De termen boekhouder, accountant en bedrijfsrevisor worden regelmatig door elkaar gebruikt. Wat is nu precies het verschil en welke specialist schakel je wanneer in?

 • Een boekhouder is iemand die de boekhouding voert en organiseert. Hij of zij geeft jou een persoonlijk advies. Kies voor een boekhouder aangesloten bij het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten om verzekerd te zijn van de beste kwaliteit. Dit is de goedkoopste optie en vaak geschikt voor ondernemers, zzp’ers en (kleine) bedrijven.
 • Een accountant voert voor een groot deel dezelfde werkzaamheden uit en zijn vaak ervaren in specifieke expertises. Wil je een accountant inschakelen, let dan op of zij zijn aangesloten bij het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten. Meer hierover lees je op iec-iab.be. Een accountant is de beste keuze voor complexe zaken bij grote bedrijven en stichtingen.
 • Een bedrijfsrevisor voert audits uit en controleert dus deels het werk van de boekhouder. Dit wordt vaak gedaan in opdracht van derden, zoals een bank. Meer weten? Lees dan verder op ibr-ire.be.

Vind gratis en vrijblijvend een geschikte boekhouder!

Wilt u de hulp inschakelen van een boekhouder in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag zonder verplichtingen: zo vind je gratis en vrijblijvend een geschikte boekhouder.

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk een prijsopgave op maat, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten. Ervaren boekhouders zorgen ervoor dat jouw administratie tip top in orde is, wat jouw tijd, geld én energie bespaart!

Vergelijk gratis offertes