Vind de beste boekhouder in Wevelgem

Kom gemakkelijk en snel in contact met een boekhouder uit Wevelgem en omgeving. Ontvang een gratis offerte. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Boekhouders Wevelgem

Top 20 boekhouders in Wevelgem

Compleet overzicht van alle boekhouders in Wevelgem

In Wevelgem zijn 20 boekhouders beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle boekhouders uit Wevelgem. Iedere boekhouder heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Bekijk de beoordelingen van boekhoudkantoren of voeg zelf je ervaring toe.

Boekhouder Wevelgem gezocht?

In deze gids vind je altijd een geschikt boekhoudkantoor in Wevelgem aansluitend bij jouw wensen. Ben je op zoek naar een boekhouder uit Wevelgem en ben je benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag en ontdek de scherpe prijzen. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend.

Over Wevelgem

Wevelgem is een plaats in de provincie West-Vlaanderen en telt in totaal 31412 inwoners, verdeeld over 13128 huishoudens. Per 656 huishoudens is er 1 boekhouder beschikbaar.

Handige artikelen:

Op zoek naar een geschikte boekhouder?

Overzicht van de top 20 boekhouders in Wevelgem

Vind gratis een goede boekhouder uit je regio


Boekhouder Wevelgem

Vind een geschikte boekhouder in Wevelgem

Als jij je boekhouding uitbesteedt aan een boekhouder in Wevelgem, dan weet je zeker dat je administratie netjes op orde is. Je bespaart jezelf waardevolle tijd die je aan andere werkzaamheden kunt besteden, waardoor je ook nog eens meer omzet draait!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Lees dan verder. We leggen uit wat een boekhouder doet en hoe je de beste specialist kiest. Je krijgt hier ook handige tips om te besparen op de kostprijs en je krijgt natuurlijk informatie over de werkzaamheden van specialisten.

Boekhouder Wevelgem: de belangrijkste informatie op een rij

 • De kosten van een boekhouder zijn gemiddeld €500,- tot €800,- per jaar voor een eenmanszaak. Wil je een boekhouder inhuren voor een vennootschap dan betaal je tot €3.000,- per jaar.
 • Werkzaamheden van boekhouders zijn het uitvoeren van de boekhouding, het bijhouden van de salarisadministratie en het opstellen van de jaarrekening. Boekhouders kunnen ook helpen met je belastingaangifte.
 • Als je op zoek bent naar een boekhouder dan is het slim om te letten op de sector waarin de boekhouder actief is en op welke manier de tarieven worden bepaald. Ook is een goede klik belangrijk.
 • Er zitten verschillen tussen boekhouders en accountants. Boekhouders hebben geen universitaire opleiding gevolgd, accountants wel. Accountants worden daarom meer ingehuurd voor grote bedrijven en complexe zaken, boekhouders voor kleinere bedrijven en eenmanszaken.

Hoeveel kost een boekhouder?

De kosten van een boekhouder hangen nauw samen met de specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren. Hoeveel kost een boekhouder per jaar? Boekhouders uit Wevelgem die maandelijks kort meekijken met de administratie, kosten gemiddeld €500,- per jaar.

Stel dat jij als eenmanszaak een boekhouder inhuurt: de kosten liggen dan rond de €800,- per jaar. Voor deze prijs laat je maximaal 150 facturen registreren en besteed je 4 x de btw-aangifte uit. Hierbij geldt natuurlijk wel: hoe complexer de zaak, des te hoger de kostprijs. Voor de boekhouding van een vennootschap liggen de kosten van de boekhouder per jaar rond de €3.000,-.

Boekhouder kosten in 2024

Boekhouder kosten Gemiddelde prijs* Toelichting
Boekhouder per jaar €500,- per jaar Boekhouder maandelijks kort laten “meekijken”.
Boekhouder eenmanszaak €800,- per jaar Beperkt aantal facturen registeren (max 150), 4 btw-aangiftes, aangifte in de personenbelasting.
Boekhouder voor vennootschap €3.000,- per jaar Boekhouding en fiscaal dossier.
Jaarrekening €200,- eenmalig Het opstellen of controleren van een jaarrekening.

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, exclusief btw die sterk per situatie verschillen.


Hulp nodig bij het zoeken van een erkende boekhouder in Wevelgem?

Vraag een offerte aan en vind zo gratis en gemakkelijk een erkend boekhoudkantoor!

Gratis offerte ontvangen


Boekhouders Wevelgem

Wat beïnvloedt de prijs van boekhouders?

De prijzen van een boekhouders zijn afhankelijk van deze factoren:

 • Hoe complex is je bedrijf en de situatie? De boekhouding van een bvba is een stuk gemakkelijker dan van een groot bedrijf met tientallen medewerkers.
 • Welke werkzaamheden besteed je uit aan het boekhoudkantoor in Wevelgem? Als je de complete boekhouding uit handen geeft dan ben je uiteraard duurder uit dan wanneer je alleen de aangifte vennootschapsbelasting uitbesteedt.
 • Elke boekhouder bepaalt zijn of haar eigen uurtarief. Door te kiezen voor een boekhoudkantoor met een lager uurtarief ben je uiteraard goedkoper uit.

Kiezen voor prijs per uur, maand of jaar?

Boekhouders in Wevelgem gebruiken vaak een verschillende tariefstructuur. Sommige specialisten brengen een vaste prijs per uur in rekening. Het uurtarief van een boekhouder ligt rond de €50,- per uur. Maar als je als onderneming of zelfstandige een boekhoudkantoor wilt inhuren, is het vaak ook mogelijk om te kiezen voor een prijs per maand of per jaar. De kosten voor een boekhouder liggen per maand rond de €65,-.

Hoeveel kost een boekhouder voor een bvba per jaar?

Houd rekening met een jaartarief van gemiddeld €800,-. Welke tariefstructuur voor jou het beste is, is helemaal afhankelijk van de mate waarin je hulp nodig hebt. De kosten van de jaarrekening zijn lager wanneer je kiest voor een prijs per uur, maar als je de financiële administratie het liefst volledig uit handen geeft, dan is een jaarprijs vaak de goedkoopste optie.

Tips om te besparen op de kosten van een boekhoudkantoor Wevelgem

Heb jij de hulp van een boekhouder uit Wevelgem nodig, maar wil je niet te veel uitgeven? Geen probleem: het inhuren van boekhouders wordt gezien als een waardevolle investering in je onderneming, en is daarom volledig aftrekbaar.

Maar dat is nog niet alles!

Er zijn namelijk een aantal manieren om te besparen op de kosten. Kies voor een boekhoudkantoor bij jou in de buurt, zodat je geen hoge benzinekosten hebt en houd je administratie zoveel mogelijk op orde: zo bespaar je de boekhouder werk, waardoor de kosten een stuk lager uitvallen.

Zo bespaar jij op de kostprijs:

 • Kies voor een boekhoudkantoor in de buurt om reistijd en benzinekosten te voorkomen.
 • Kijk naar de tariefstructuur die best bij je past: per uur, per maand of per jaar.
 • Zelfstandige boekhouders zijn goedkoper dan grote boekhoudkantoren. Lees hier meer over goedkope, maar vakkundige boekhouders.

Wanneer heb je een boekhouder nodig?

Je bent niet verplicht om een boekhoudkantoor uit Wevelgem in te schakelen. Maar we kunnen ons indenken dat het bijhouden van je administratie niet één van je favoriete taken is. Zeker niet omdat de materie vaak ingewikkeld is en je wel verplicht bent om een correcte boekhouding te voeren.

Kom je er zelf niet uit of heb je niet voldoende tijd?

Schakel dan een boekhoudkantoor in. Kies in dat geval voor iemand die je vertrouwt en met wie je een klik hebt, omdat je nu eenmaal gevoelige kennis met deze persoon zult delen. Voel jij je niet gehoord door de specialist, dan is het ook mogelijk om te veranderen van boekhouder!

Wat doet een boekhouder in Wevelgem?

Wat doet een boekhouder? Dit zijn een aantal veelvoorkomende werkzaamheden van een boekhouder in Wevelgem:

 • De volledige of gedeeltelijke boekhouding: hierbij houdt de specialist jouw bedrijfsadministratie bij. Hij of zij registreert de inkomende en uitgaande facturen en houdt de financiële situatie van de onderneming in kaart.
 • Belastingaangiften: zowel de vennootschap- en btw-aangifte kun je uitbesteden aan een specialist om waardevolle tijd te besparen. Bovendien zijn boekhouders op de hoogte van alle aftrekposten, waardoor je zoveel mogelijk geld overhoudt. Meer weten? Lees de pagina belastingaangifte prijs en informatie.
 • Jaarrekening opstellen: dit is een overzicht van alle uitgaven en inkomsten van je bedrijf, voor veel ondernemers is dit verplicht om op te stellen.
 • Loonadministratie: als je medewerkers in dienst hebt, dan moet je een loonadministratie bijhouden. Hierin staan de verdiensten van je medewerkers en alle gemaakte afspraken. De kosten voor de loonadministratie liggen tussen de €10,- tot €17,50 per medewerker per maand.
 • Juridische ondersteuning: stel dat je eenmanszaak over de afgelopen jaren gegroeid is en je nu je rechtsvorm wilt wijzigen. Voor deze en andere zaken kun je een boekhouder inhuren, voor juridische ondersteuning en adviezen.
 • Financiële dienstverlening: boekhouders stellen ook financiële rapportages voor je op of geven je een fiscaal advies als je dat nodig hebt. Bijvoorbeeld als jij je woning of bedrijfspand wilt verbouwen en twijfelt of dit het waard is.
 • Startersbegeleiding: start je net je eigen onderneming? Hier komt veel bij kijken: een rechtsvorm kiezen, belastingen, aangiftes: bij startersbegeleiding helpt een boekhouder uit Wevelgem je op weg, zodat jij een goed draaiend bedrijf kunt opstarten.
 • Online boekhouding: heb je een klein budget maar heb je wel hulp nodig bij je boekhouding? Kies dan voor online boekhouding. Bij dit boekhoudpakket zit vaak een boekhoudprogramma waarbij het heel gemakkelijk word je administratie bij te houden.

Administratie Wevelgem

Is de boekhouder aansprakelijk?

Als jij je boekhouding uitbesteedt aan een erkende boekhouder, dan is hij of zij verantwoordelijk voor eventueel gemaakte fouten: jij niet. Het is voor boekhouders zelfs verboden om zich aan deze aansprakelijkheid te onttrekken. Hierdoor kun jij je boekhouding met een gerust hart uitbesteden aan een boekhoudkantoor.

Boekhoudkantoor Wevelgem: tips bij het zoeken & kiezen

Ik zoek een boekhoudkantoor in Wevelgem: waar moet ik op letten? We raden je aan om te kiezen voor iemand met ervaring in dezelfde sector en om jezelf af te vragen welke tariefstructuur best bij jou past.

Dat is niet het enige om rekening mee te houden!

Hieronder lees je waar jij op moet letten bij het vinden van boekhouders.


 

1. Kies een boekhouder met expertise in jouw sector

Kies altijd voor een boekhouder in Wevelgem met ervaring in jouw sector. De boekhouding van een bedrijf in de horeca ziet er natuurlijk heel anders uit dan de administratie van een autogarage. Bovendien zijn er verschillende aftrekposten waar de boekhouder bij de belastingaangifte rekening mee houdt.

Als je gebruik maakt van onze gratis offerteservice, dan is het niet lastig om een boekhouder in de juiste sector te vinden. Je geeft gewoon aan in welke sector je werkzaam bent, en je krijgt zo snel mogelijk een prijsopgave toegestuurd van een geschikte specialist.

2. Past de boekhouder binnen je budget?

Besteed je boekhouding in Wevelgem alleen uit aan een specialist die past binnen je budget. De prijzen van de verschillende boekhouders verschillen enorm. Heb jij een klein budget maar lukt het je toch niet om je complete administratie uit te besteden? Kies er dan voor om een klein deel van je boekhouding uit handen te geven: alleen de aangiftes, bijvoorbeeld, en voer de rest van je administratie zelf uit.

Let op: in veel gevallen is het een stuk goedkoper om te kiezen voor een vaste prijs per maand of jaar. Kies alleen voor een uurtarief als je heel sporadisch de hulp van een boekhouder inhuurt. Als onderneming zijn bovendien de kosten voor een boekhouder aftrekbaar bij het invullen van je belastingen!

Het is dus altijd verstandig om te kijken naar de kosten en je budget!

3. Past de tariefstructuur bij je?

Kies voor een tariefstructuur die bij je past. Grote bedrijven kunnen gemakkelijk kiezen voor een vaste prijs per jaar, terwijl kleine ondernemers of een eenmanszaak hun boekhouder liever per maand betalen.

Bij het kiezen van een boekhoudkantoor is het dus aan te raden om hier rekening mee te houden. Vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt en wat goed bij jou en je bedrijf past.

4. Is er een goede klik?

Wat heel belangrijk is, is dat je een goede klik hebt met je boekhouder. Boekhouders krijgen inzicht in gevoelige gegevens, wat betekent dat je deze persoon moet kunnen vertrouwen. Dit is gemakkelijker wanneer er een goede klik is met elkaar: vertrouw dus op je gevoel!

Veel boekhouders bieden daarom een eerste kennismakingsgesprek aan. Hierin leren jullie elkaar een beetje kennen en krijgt de specialist een beeld van jouw bedrijf of onderneming. Is er geen klik? Geen zorgen: zoek dan even verder naar een ander boekhoudkantoor in Wevelgem waar jij je wel op je plek voelt.

5. Erkende boekhouder met goede beoordelingen?

Kijk altijd of de boekhouder erkend is en goede beoordelingen heeft. Dit geeft al aan hoe klantvriendelijk de boekhouders zijn. Ervaringen kun je vragen aan kennissen of familie, maar je kunt online ook heel veel aanbevelingen vinden.

Waarom een erkende boekhouder?

Erkende boekhouders zijn goed opgeleid en werken klantgericht. Door een erkend expert in te huren krijg je extra garanties.

Je kunt ook controleren of de boekhouder is aangesloten bij het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten. Dit is een belangrijke brancheverzekering, waar zij alleen lid van zijn als ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

6. Zelfstandig boekhouder of onderdeel van boekhoudkantoor?

Boekhouder gezocht? Dan zal je vast opgevallen zijn dat je kunt kiezen tussen een groot boekhoudkantoor in Wevelgem of een zelfstandig boekhouder.

Wat is precies het verschil?

Een zelfstandig boekhouder komt vaak naar jou toe voor afspraken, zodat je zelf de deur niet uit hoeft. Je hebt altijd hetzelfde gezicht voor je en bent dus verzekerd van een persoonlijke aanpak. Bij een groot kantoor ben je iets anoniemer. Een nadeel van een groot kantoor is dat dit vaak iets duurder is dan zelfstandig boekhouders. Wat het beste bij jou past, is helemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren.

7. Boekhouder in Wevelgem?

We raden je altijd aan om te kiezen voor een boekhouder in Wevelgem. Waarom? Omdat je zo snel en gemakkelijk kunt overleggen. Bij een afspraak hoef je niet ver te rijden, wat je tijd en geld bespaart. Daar komt nog eens bij dat het fijn is om te werken met een specialist die bekend is met de omgeving van jouw onderneming.

Boekhoudkantoor Wevelgem

Boekhouder, accountant, bedrijfsrevisor, boekhouder-fiscalist?

De termen boekhouder, accountant en bedrijfsrevisor worden regelmatig door elkaar gebruikt. Wat is nu precies het verschil en welke specialist schakel je wanneer in?

 • Een boekhouder is iemand die de boekhouding voert en organiseert. Hij of zij geeft jou een persoonlijk advies. Kies voor een boekhoudkantoor in Wevelgem, aangesloten bij het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten om verzekerd te zijn van de beste kwaliteit. Dit is de goedkoopste optie en vaak geschikt voor ondernemers, zzp’ers en (kleine) bedrijven.
 • Een accountant voert voor een groot deel dezelfde werkzaamheden uit en zijn vaak ervaren in specifieke expertises. Wil je een accountant inschakelen, let dan op of zij zijn aangesloten bij het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten. Een accountant is de beste keuze voor complexe zaken bij grote bedrijven en stichtingen.
 • Een bedrijfsrevisor voert audits uit en controleert dus deels het werk van de boekhouder. Dit wordt vaak gedaan in opdracht van derden, zoals een bank.

Boekhouders voor bedrijven en particulieren

Bedrijven kunnen een boekhoudkantoor inschakelen, maar een boekhouder is er ook voor particulieren!

Eén van de belangrijkste taken is het bijhouden van de financiële administratie van jou als zzp’er of ondernemer. Hierin houden ze alle facturen bij: inkomend en uitgaand. Dit geeft een goed beeld van de financiële status van je onderneming.

Een andere belangrijke taak is het invullen van belastingen. Door de belastingaangifte uit te besteden aan boekhouders in Wevelgem, weet je zeker dat dit klopt. Omdat de specialisten op de hoogte zijn van alle aftrekposten, verdient hij zichzelf terug in de besparing op je belastingaangifte!

Wel is het slim om te kiezen voor een boekhouder met ervaring in jouw specialisme. De boekhouding van een grote webshop ziet er natuurlijk flink anders uit dan de administratie van bvba’s of een eenmanszaak.

Vind gratis en vrijblijvend een geschikte boekhouder in Wevelgem!

Wil je de hulp inschakelen van een boekhouder uit Wevelgem?

Start nu je gratis offerteaanvraag zonder verplichtingen: zo vind je gratis en vrijblijvend een geschikte boekhouder.

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk een prijsopgave op maat, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten. Een ervaren boekhouder zorgt ervoor dat jouw administratie tip top in orde is, wat jouw tijd, geld én energie bespaart!

Ontvang gratis offerte

Veelgestelde vragen over boekhouders

Hieronder vind je de antwoorden op een paar van de meest gestelde vragen. Zo vind je het antwoord op de vraag: wat kost een boekhouder in Wevelgem precies? En lees je wat een boekhouder voor jou kan betekenen.


Wat kost een boekhouder per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een boekhouder is €50,-. Dit verschilt per boekhouder en is afhankelijk van ervaring, specialisme en natuurlijk de werkzaamheden die je uitbesteedt. Je bent met een boekhouder altijd goedkoper uit dan met een accountant of zelfs fiscalist, hiervan ligt het uurtarief boven de €100,- per uur.

Wat kost een boekhouder per maand?

Gemiddeld betaalt een eenmanszaak of zzp’er zo’n €65,- per maand aan een boekhouder. Een maandbedrag is voordeliger omdat je dan geen extra kosten hebt als je een keer belt met een extra vraag of verzoek. Wil je de boekhouder regelmatig inschakelen, sluit dan samen een overeenkomst af met een vast maandbedrag.

Wat kost een gemiddelde boekhouder per jaar?

De kosten voor een boekhouder liggen rond de €500,- tot €800,- per jaar. Als je de boekhouder af en toe mee laat kijken zodat je zeker weet dat je alles goed doet, betaal je zo’n €500,- per jaar. Besteed je meerdere werkzaamheden uit dan lopen de kosten op tot ongeveer €800,- per jaar.

Wat zijn de taken van een boekhouder?

Boekhouders hebben verschillende taken: het bijhouden en uitvoeren van je administratie en boekhouding, het opstellen van jaarrekeningen en andere financiële rapporten, het begeleiden van de start van je onderneming en het opzetten van je administratie en het uitvoeren van je loonadministratie. Overleg met je boekhouder over de taken die jij graag uit wilt besteden.

Wanneer belastingaangifte via boekhouder?

Als je persoonlijke financiële situatie verandert is het slim om een boekhouder in te schakelen voor de belastingaangifte. Bijvoorbeeld als je een huis gekocht hebt, bent getrouwd of gescheiden, als je een grote erfenis hebt gekregen of wanneer je een eigen onderneming bent gestart. De boekhouder zoekt dan alle aftrekposten voor je uit.

Hoe boekhouder opzeggen?

Je zegt een boekhouder gewoon mondeling op. Dit bevestig je later met een brief. Controleer of er nog openstaande kosten zijn en bevestig dit, zodat je geen financiële problemen krijgt. Bij een slechte verstandhouding is het slim om schriftelijk te bevestigen dat de boekhouder geen werkzaamheden meer voor jou mag verrichten.

Wat kost een boekhouder voor een eenmanszaak?

Een eenmanszaak betaalt gemiddeld €800,- per jaar aan een boekhouder. Dit bedrag hangt wel af van de verschillende taken die je uitbesteedt aan een boekhouder. Laat je de specialist alleen je administratie controleren zodat alles klopt, dan betaal je een stuk minder: rond de €500,- per jaar.

Wat kost een boekhouder voor een ZZP’er?

De prijs van een boekhouder voor een zzp’er ligt rond de €50,- per uur of rond de €65,- per maand. Afhankelijk van de werkzaamheden die je wilt uitbesteden is het slim om een maandtarief af te spreken. Zo voorkom je onnodig hoge kosten. Per jaar liggen de kosten voor een ZZP’er aan een boekhouder rond de €500,- tot €800,-.

Wat kost een boekhouder voor de belastingaangifte?

Een eenmanszaak of ZZP’er betaalt ongeveer €250,- voor de belastingaangifte. Als particulier betaal je minder. Dat komt omdat de aangifte van particulieren een stuk minder complex is. Ook zijn er waarschijnlijk minder aftrekposten en is de boekhouder sneller klaar. Vraag een gratis offerte aan voor een exacte prijsindicatie.

Zijn boekhouderkosten aftrekbaar?

Ja, boekhouderkosten zijn aftrekbaar voor ondernemers. Dat komt omdat de boekhouder gezien wordt als een investering voor je bedrijf. Alle kosten voor je onderneming mag je daarom aftrekken, inclusief de kosten die je maakt voor een boekhouder. Voor particulieren zijn de kosten helaas niet aftrekbaar.